АНОНС! Першосвятительський візит Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія

13 квітня 2019 року, напередодні п’ятої Неділі Великого посту, Тернопіль відвідає Блаженніий Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Предстоятель Православної Церкви України очолить урочисте всенічне бдіння у Кафедральному храмі Різдва Христового (вул. Руська, 22). 

Цього дня до кафедрального храму буде привезена копія чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», яка написана в монастирі Кікос (о. Кіпр). 

Початок богослужіння о 18.00 год.


чудотворна ікона Божої Матері «Милостива»

 Довідка

Автором Ікони Божої Матері, званої “Милостивою” (Кікською) вважається святий євангелист Лука. Назву свою “Кікотіса” вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. У місцевому монастирі, розташованому на горі, вона нині й зберігається. За переданням, перш ніж потрапити на острів Кіпр чудотворний образ Богородиці довго мандрував: спочатку знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім був перевезений до Константинополя, де залишався до часу Олексія Комніна (кінець XI – початок XII століття). На острів Кіпр ікону доставив старець Ісая, який отримав Божественне одкровення на виконання цієї місії. З моменту прибуття на острів ікона стала відома численними чудесами, що відбувалися навколо неї. Відтоді до обителі Богоматері Милостивої з усього світу стікаються люди з різними недугами і отримують зцілення за своєю вірою. У чудотворну силу святої ікони вірять не лише християни, але й іновірці, які часто звертаються до неї в бідах і хворобах.

No Comments

Post A Comment