Інформація щодо рішення Священного Синоду ПЦУ

Православна Церква України закликає вірян з уважністю та розумінням поставитися до запроваджених в Україні карантинних обмежень, виконувати рекомендації спеціалістів та вивчати, поширювати і застосовувати на практиці достовірну інформацію про коронавірус, ефективні засоби його профілактики та дії у разі виявлення ознак хвороби. Разом з тим, Церква закликає суспільство і державу, органи місцевого самоврядування з розумінням поставитися до того, що як спільнота вірних Вона разом з народом розділяє тягарі нинішньої біди, приймає необхідні обмеження, але не може і не має права цілковито припинити свою діяльність. Таке, зокрема, рішення Священного Синоду, що відбувся сьогодні.

Єпископат, духовенство і віряни мають прийняти викликані поширенням хвороби зміни та обмеження як аскетичний подвиг стриманості, сутність якого співпадає із метою та практикою посту. У цей тяжкий час випробувань закликаємо всіх православних християн до посилених щоденних молитов до Бога, Його Пречистої Матері та святих угодників з проханням про Господню милість до людства, прощення гріхів, припинення пошесті згубної, за уздоровлення хворих та допомогу тим, хто піклується про них. Тепла особиста молитва, а також подання прикладу виконання застережень, обмежень і громадських зобов’язань, вияв милосердя і турботи про ближніх є дієвим внеском кожного віруючого у попередження та подолання наслідків поширення згубного захворювання.

Єпархіальним архієреям Православної Церкви України доручено вживати належні заходи реагування, пов’язані з особливостями ситуації у межах єпархії. Проведення будь-яких парафіяльних заходів, в тому числі зборів, має бути відкладено на час після завершення карантинних заходів. Крім того, Церква затвердила практичні настанови для єпископату, духовенства і вірних Православної Церкви України у зв’язку з оголошеною пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби COVID-19: bit.ly/3d6smDG

Детально про всі рішення Священного Синоду читайте за посиланням: bit.ly/2QopU1w

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.