ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗАБОРОНУ У СЛУЖІННІ!

Правила святих апостолів

Правило 31

Якщо якийсь пресвітер, зневаживши власного єпископа, окремо буде збирати зібрання, і вівтар інший збудує, не викривши у суді свого єпископа в чомусь противному благочестю і правді: нехай буде позбавлений священничого сану як владолюбний, бо є крадієм влади. Так само нехай будуть позбавлені священства й інші клірики, які пристали до нього. Миряни ж нехай будуть відлучені від церковного спілкування. І це нехай буде після першого, другого та третього умовляння від єпископа.

Правило 55

Якщо хтось із кліру образить єпископа, нехай буде позбавлений сану. «Бо, як написано: на начальника народу твого не лихослов»(Діян. 23, 5).

Правила Святого Собору Константинопольського, що відбувся у храмі Святих апостолів, який називають Двократним

Правило 13

Вселукавий, посіявши в Церкві Христовій насіння єретичного куколю, і бачачи, як він посікається на корені мечем Духа, вступивши на інший шлях злих підступів, заміряється безумством розкольників розсікати Тіло Христове; але і цей його підступ повністю упереджуючи, святий Собор нині визначив: якщо якийсь пресвітер чи диякон, через якісь обвинувачення, підозрюючи свого єпископа, раніше соборного дослідження і розгляду, і цілковитого осудження його, насмілиться відступити від спілкування з ним, і не буде підносити його ім’я у священних молитвах на літургіях, за церковним переданням, такий нехай буде підданий відлученню, і нехай позбудеться всякої священичої чести. Бо поставлений у чин пресвітера, що привласнює собі суд, митрополитам наданий, і раніше суду, сам по собі осуджувати свого отця і єпископа зважується, не достойний ні чести, ні найменування пресвітера. Послідовники ж таких, якщо вони із священства, також нехай будуть позбавлені своєї чести, якщо це ченці або миряни, нехай зовсім відлучаться від Церкви, доки не відкинуть спілкування з розкольниками, і не повернуться до свого єпископа.

Правило 14

Якщо якийсь єпископ, висуваючи за підставу провину свого митрополита, раніше соборного розгляду, відступить від спілкування з ним, і не буде підносити ім’я його, за звичаєм, у божественному тайнодійстві: про такого святий Собор визначив: нехай буде виключений, якщо тільки буде викритий, що відступив від свого митрополита, й учинив розкол. Бо кожен повинен знати свою міру: і ні пресвітер нехай не зневажає свого єпископа, ані єпископ — свого митрополита.

No Comments

Post A Comment