ЗВЕРНЕННЯ АРХІЄПИСКОПА ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО І БУЧАЦЬКОГО ТИХОНА!

Наш український народ вже декілька днів героїчно обороняється від нападу Росії, яка злочинно і намірено вбиває мирних мешканців, обстрілюючи житлові райони реактивною артилерією та ракетами.

Як ніколи в цей час народ України потребує спільної молитовної єдності перед обличчям кривавого агресора, який розв’язав війну в центрі Європи. І щоб досягти єдності, коли Російська Православна Церква (Московський патріархат) фактично є частиною тоталітарного режиму путінської Росії і діє відкрито на боці держави-агресора, ми повинні проявити стійку позицію із зовнішнім і внутрішнім ворогом у боротьбі за незалежну Українську Церкву і Державу не створюючи протистоянь в середині.

Допоки єпископи та духовенство Московського патріархату не засудять агресію Росії та не розірвуть всі канонічні зв’язки з РПЦ, то будуть вважатися колаборантами та посібниками окупантів і нестимуть спільну відповідальність із кривавою Московською патріархією підтримуючи загарбницьку війну Росії проти України та злочини російської армії проти людяності.

Захищаючи свою свободу і світле майбутнє України від тиранії, яку хоче нам нав’язати Путін, закликаю все духовенство московського патріархату невідкладно перестати поминати російського патріарха Кирила і добровільно оголошувати про вихід із московського патріархату та приєднатися до єпархій Православної Церкви України.

Ми повинні спільно молитися до Бога і захищати нашу Неньку-Україну від російського ворога.

Слава Ісусу Христу!

Слава Україні!

Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.